Adviseur voor het project ‘When Sunshine becomes moonlight’ van Nicky Assmann

Moblie in de Phil: ‘When Sunshine becomes moonlight’

In het najaar van 2021 vroeg de directie van de Phil-Haarlem mij om hen te adviseren bij hun wens om een omvangrijk kunstwerk voor het atrium van de Grote foyer tgv het 150-jarig bestaan van de Grote Zaal in september 2023 te gaan vinden. Een geschikte kunstenaar moest worden gevonden en geselecteerd, het ontwerpproces nauw gemonitord en vervolgens het gehele traject tot aan de realisatie en de oplevering begeleid worden.

Kunstenaar Nicky Assmann werd na zorgvuldige afweging geselecteerd en zij werkte een jaar lang aan een mobile, een permanent kinetisch lichtwerk getiteld: ‘When Sunshine becomes moonlight’

Deze mobile is in opdracht van de Stichting Stadsschouwburg & PHIL Haarlem gerealiseerd met ondersteuning van het Mondriaan Fonds en particuliere donateurs. Het Comité van Aanbeveling, bestaande uit Ann Demeester, Joeri van Ommeren, Zippora Elders, Michèle Baudet en Frits van Dongen, heeft de directie ondersteund bij het zogvuldige selectieproces. Uitvoering en realisatie: Nicky Assmann, Kunstaal, Spectro Productions, IBS Rotterdam, Jeroen Molenaar, TEC Facilities Noordwijk en ABT.

Deze onthulling was het startschot van het jubileumprogramma van de Phil dat van 8 tot 17 september 2023 in het kader van het 150-jarig bestaan van de Grote zaal werd gevierd.

Vanaf 8 september 2022 te zien!

When Sunshine becomes moonlight van Nicky Assmann

Previous
Previous

Vishal ledenexpositie

Next
Next

Initiatief en organisate festival Verdichten, verdunnen